acil toner dolum

Toner Dolumunda dikkat edilmesi gereken noktalar

garantili toner dolumu özellikleri


Toner dolumu uzmanlık, ekipman ve kaliteli malzeme gerektiren önemli bir konudur, ucuz toner dolumu yapmaya çalışan firmaların başarısız olarak sürekli müşteri kaybetmelerinin en önemli nedeni kalitesiz dolum yapmalarıdır.

Kartuş içinde bulunan ve içindeki orjinal toz bitimine dek çalışıp yıpranmış parçalar, doldurulan toner kartuşu yazıcıya takıldıktan itibaren sorun çıkarmaya başlar, aşınmış olan bölgelerden dökülen toner tozu ilk olarak a4 fotokopi kağıdı üzerinde lekeler, çizgiler ve karaltılar oluşturmaya başlar.

Baskı kalitesinin bozulması ardından a4 fotokopi kağıdı üzerinden taşan tozlar yazıcının içini kirletmeye başlarlar, yazıcı içinde bulunan fanlar yardımıyla her köşeye ulaşan tozlar, ana kartın kısa devre yaparak yanmasına kadar pek çok soruna neden olurlar.

Ayrıca drum denilen görüntü tamburu üzerindeki kaplamanın incelmesinden dolayı baskı silikleşir, ancak gereksiz olarak dökülen tozlar sonucu kartuş içindeki toz çok hızlı biter, böylece hem toz için verilen paranın büyük bölümü kalitesiz kopya olarak geri dönerken,kartuş basması gereken kopyanın yarısını bile basmadan boşalır.

Toner dolumu nasıl yapılır konusunu birazdan izleyeceğiniz video ile net olarak görebilirsiniz, yapılan işleme yenileme veya yeniden üretim adı verilmektedir, böyle yapılan işlem sonucu hp 85a toner kartuşu orjinalden farksız baskı yaparken tam dolum yapılmasından dolayı çıktı sayısı orjinal toner kartuşundan fazla olmaktadır.

Toner dolumu nasıl yapılır?

  1. Toner dolumu için öncelikle toner modelinize uyumlu kaliteli toner tozu temin etmeniz gerekecektir.
  2. Toner dolumuna başlamadan önce toner tozunu teneffus etmeyeceğiniz bir yer bulun ve elektrik süpürgesi ve toz maskesi bulundurun
  3. Toz dökülmesine karşı yere gazete kağıtları koyun
  4. Genel olarak toner dolum haznesi ve atık haznesi olarak iki bölümden oluşur.
  5. Dolum haznesi tarafında tozu drum üzerine transfer eden manyetik merdane vardır. 
  6. Dolum haznesi üzerinde tıpa varsa tıpa deliğinden tıpa yoksa manyetik merdaneyi sökerek açılan kısımdan toner tozunu doldurun.  
  7. Atık Haznesi üzerinde şarj merdanesi ve drum vardır.
  8. Bu parçaları dikkatlice yerinden çıkarın ve vidaları ile tutturulmuş "wiper blade" drum temizleme bıçağının ucundaki vidaları sökün ve bıçağı dikkatlice çıkartın.
  9. Bıçağın arka kısmında bulunan atık tozu elektrik süpürgesi ile temizleyin.
  10. Daha Sonra çıkardığınız parçaları yerlerine yerleştirin.
  11. En son olarak dolum haznesi ile atık haznesini birleştirin.